Voima joka meissä vaikuttaa

Ihmisellä on vapaa tahto, ja sitä tahtoa ohjaa jano. Jano vetää meitä tekemään asioita ja ohjaa priorisointia. Jano haluaa tulla tyydytetyksi, ja sen kasvaessa muut asiat menettävät merkityksensä. Jano syntyy, kun olemme maistaneet ja kokeneet elämässämme jotain, joka täyttää tyhjyyttämme.

Uskovien uudestisyntyneen ihmisen luonnollinen kiinnostuksen kohde on Jumala. Jos kiinnostuksesi Jumalaa kohtaan on päässyt sammumaan, olet joutunut vihollisen ja maailman hengen hyökkäyksen kohteeksi. Vihollisen tarkoitus on siirtää janosi pois Jumalasta. Onnistuessaan hän voi astua syrjään ja seurata, kuinka hengellisyytemme hiipuu pikkuhiljaa ja into Jumalan työhön loppuu täysin meidän omasta toimestamme. 

Uskovien uudestisyntyneen ihmisen luonnollinen kiinnostuksen kohde on Jumala. Jos kiinnostuksesi Jumalaa kohtaan on päässyt sammumaan, olet joutunut vihollisen ja maailman hengen hyökkäyksen kohteeksi.

Jos olisin Jumalan vihollinen, toimisin myös näin: Yrittäisin sotkea koko tämän janokuvion niin, että ihmiset eivät muistaisi tai ymmärtäisi janota tai janoisivat vääriä asioita. Helpoin tapa sammuttaa hengellinen jano ja luoda penseitä uskovia on tuoda heidän elämäänsä maailman hyviä asioita, jotka siirtävät katseen pois Jumalasta. Siksi puutteessa ja koetuksessa olevat ihmiset usein todistavat, että Jumala oli heille tärkeä tuona aikana. Heidät löytää myös rukoilemasta seurakunnassa muita innokkaampina. Siunattuja ovat ne, jotka valitsevat janota Jumalaa myös runsauden keskellä. Silloin vihollinen on lähestulkoon aseeton janon sammuttamisen suhteen. 

Siunattuja ovat ne, jotka valitsevat janota Jumalaa myös runsauden keskellä. Silloin vihollinen on lähestulkoon aseeton janon sammuttamisen suhteen. 

On hyvä määritellä itselleen, mitä janoaa, ettei tule harhautetuksi. Janoatko siunauksia vai Jumalaa? Mikä tyydyttää janosi, avoin taivas vai lihava pankkitili? Jumala siunaa ja tuo menestyksen, mutta ei janon menettämisen kustannuksella.

Janoa on siis varjeltava. On ymmärrettävä, että se on voima, joka vaikuttaa meissä. Se vetää Jumalan valtakunnan näkymättömässä maailmassa odottavat meitä varten suunnitellut läpimurrot näkyviin tähän aikaan. Varjelet janoasi viettämällä aikaa janoisessa ilmapiirissä: Jumalaa janoavien ihmisten kanssa. Kun elämääsi tulee janoasi tukahduttavia asioita, laitat ne pois. Myös janon tärkeyden tiedostaminen auttaa pitämään sitä yllä.

Jano vetää Jumalan valtakunnan näkymättömässä maailmassa odottavat meitä varten suunnitellut läpimurrot näkyviin tähän aikaan.

Kysynnän ja tarjonnan laki ohjaa Jumalan hengen liikehdintöjä. Kun on janoa, on myös enemmän Jumalan läsnäoloa. Kun ei janota, Jumalan voimaa on vähemmän. Minä olen tällä hetkellä siinä tilassa, mitä olen aiemmin janonnut. Ja niin olet sinäkin. Siinä vasta haastava ajatus meille kaikille! Jumala yllättää ihmisiä, mutta ei koskaan ohita tahtoa ja janoa. Jos ihminen ei halua Jumalaa, Jumala ei alennu kilpailemaan muiden janojen kanssa. Hän etsii toisen ihmisen, joka haluaa hänet elämäänsä. Ja ehkä käyttää tätä sytyttämään janoa meissä. Sitten hän palaa uudestaan tarkistamaan, josko janomme olisi kasvanut.

Kysynnän ja tarjonnan laki ohjaa Jumalan hengen liikehdintöjä. Kun on janoa, on myös enemmän Jumalan läsnäoloa.

Rukoilen, että Suomesta löytyy monia, jotka ymmärtävät janon olevan avain herätykseen maassamme. Jos janosi on päässyt sammumaan, pyydä hyvältä Jumalaltamme, että hän tekee sinut janoiseksi jälleen.

Anne-Mari Manninen avatar