Korkeampi tie

En usko kenenkään ihmisen vastustavan sitä, että yliluonnollinen ja kaikkitietävä Jumala ohjaa äänellään hänen elämäänsä. Varsinkin kun selviää, että se suunta lisää vapautta tämän maailman ilmapiiristä kuten peloista ja epäuskosta. Me haemme ohjeita elämäämme vaikeissa hetkissä läheisiltä, erilaisilta kursseilta, lääkäreiltä, terapeuteilta tai opinto-ohjaajilta. Miksei sitten Jumalalta? Jeesus sanoi, että hän on tie Isän luokse. (Joh. 14:6) Ongelma muodostuu siitä, miten kuulla Jumalan ääni. Emmehän me halua tehdä muiden ihmisten äänistä tai omista toiveistamme Jumalan ääntä ja sitten uskotella itsellemme saaneemme ohjeita Jumalalta.

Profeetta Jesaja kirjoittaa: “Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni….niin paljon korkeampi kuin taivas on maata ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.” Jes. 55:8-9

Olen saanut kasvaa yli 30 vuotta kestäneen uskonelämän aikana hengellisesti erittäin etuoikeutetussa asemassa. Vanhempani ovat opettaneet minulle tämän periaatteen: Jumala ohjaa vahvasti kaikkea hengellistä työtä. Joten älä aloita työtä ilman sanaa Jumalalta. Tämä viisaus johtuu siitä, että vanhempani ovat Jumalan armosta eläneet profeetallisen ja apostolisen hengen alla erityisesti viimeiset kaksikymmentä vuotta. Olen kymmeniä kertoja nähnyt äitini ja isäni olevan kuuliaisia näille Jesajan sanoille ja etsivän Jumalan ääntä. Ja se on kantanut hedelmää. 

Ihmiset eivät aina näe, kuinka tärkeää on kulkea Jumalan korkeammilla teillä ja kuulla hänen sanansa. Ajattelemme, että yleinen Raamatun ilmoitus riittää. Jos tästä sanasta ei ole tullut lupausta Jumalalta meidän henkeemme, se ei kanna hedelmää. Hengellinen hedelmä ei synny siitä, että tekee itsenäisen suunnitelman elämälleen ja pyytää Jumalan siunausta sille. Eikö tämä olekin osoitus hengellisestä laiskuudesta, ettei ole vaivautunut etsimään Jumalan sanoja?

Hengellinen hedelmä ei synny siitä, että tekee itsenäisen suunnitelman elämälleen ja pyytää Jumalan siunausta sille.

Jesaja jatkaa: “Niin on myös minun sanani, joka suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja vaan tekee sen mikä minulle otollista on ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” Jes. 55:11

Jumalan sanat eivät voi epäonnistua. Se on täysi mahdottomuus. Niin ei ole koskaan käynyt eikä niin tule koskaan käymään. Jos Hän sanoo jotain, se on niin ja tulee olemaan niin. Ihmisten heikkous tai epäonnistumiset eivät voi sitä estää. Se ei ole millään tavalla riippuvainen tietyistä ihmisistä. Sillä Jumalalla on monia ihmisiä ja sukupolvia, joihin Hän voi lupauksensa siirtää, jos jotkut eivät sitä halua. On ihmisen etuoikeus olla mukana Jumalan sanan toteuttamisessa maan päällä.

Jumalan sanat eivät voi epäonnistua. Se on täysi mahdottomuus. Niin ei ole koskaan käynyt eikä niin tule koskaan käymään.

Tähän saatana hyökkäsi jo paratiisissa, kun hän sanoi Eevalle: “Onko Jumala todellakin sanonut?” (1. Moos. 3:1) Eihän vihollisella ole loppupeleissä mitään muita aseita kuin saada ihmiset epäilemään Jumalan sanoja. Epäilyn jälkeen hän yrittää saada meidät pois toteuttamasta sitä sanaa yhteistyössä Jumalan kanssa. Siihen pohjautuu kaikki synti maailmassa. Sillä syntihän on tottelemattomuutta Jumalan sanoille.

Jumalan korkeamman tien ja sanan voiman ymmärtäminen tuo elämääsi uskon ilmapiirin ja tulet katsomaan elämääsi kotkan lailla olosuhteiden yläpuolelta. Se myös haastaa meitä toteamaan: “Olenko koskaan kuullut tällaisen Jumalan sanan?” Minä uskon vakaasti siihen, että jos jotain on kirjoitettu Raamattuun ja ihmisellä herää jano saada se elämäänsä, niin hän voi sen saada. Jumalalla ei ole suosikkeja niin, että vain jotkut kutsutut saisivat kulkea Hänen korkeampia teitään. Kaikki pohjautuu janoon ja haluun. Jesaja sanoo “Etsikää Herraa silloin kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi kun hän läsnä on.” Jes. 55:6.

Jumala antaa sanansa niille, joihin hän voi luottaa. Hän voi luottaa niihin, jotka elävät taivaan kunnioituksen ilmapiirissä. Jumalan äänen vastaanottamisessa on siis tärkeintä sydämen asenne; miksi haluat kuulla hänen äänensä. Jumala ei laske aarteita epäpuhtaisiin asenteisiin ja synnin keskelle. Jesaja sanoo: “Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa, ja palatkoon Herran tykö.” Jes. 55:7.

Jumala antaa sanansa niille, joihin hän voi luottaa. Hän voi luottaa niihin, jotka elävät taivaan kunnioituksen ilmapiirissä.

Joten miksi kunnioitamme, kartamme pahaa, annamme anteeksi, puhumme hyvää, valitsemme toimia oikein toisia kohtaan, varjelemme silmämme näkemästä ja korvamme kuuntelemasta pahoja asioita? Jotta meille voisi tulla sana Jumalalta! Ja voisimme lähteä toteuttamaan sitä elämässämme.

Anne-Mari Manninen avatar