Peloton elämä

Jeesus tuli maailmaan tehdäkseen tyhjäksi pimeyden teot. (1. Joh. 3:8) Hän tuli siis kumoamaan sen työn, mitä vihollinen tekee elämässämme. Kun jotain tehdään tyhjäksi, se menettää vaikutuksensa meihin. Joissain maissa presidentin virkaan pyrkivät henkilöt lupaavat kampanjassaan tehdä tyhjäksi tai muuttaa aikaisemman hallitsijan aikaansaamia asioita. Jeesus tuli tekemään tällaisen hallinnollisen muutoksen. 

Ihmiskuntaa hallitsee syntiinlankeemuksen seurauksena pelko sen eri muodoissa. Jumalan valtakunnassa ei hallitse pelko, koska Jeesuksen täydellinen rakkaus karkottaa kaiken pelon. Päättäväisimmätkään ihmiset tässä maailmassa eivät voi omin keinoin mitenkään päästä siihen pelottomaan ja rohkeaan elämään, joka heikoimmallekin uskovalle on varattu Jeesuksen valtakunnassa.

Jumalan valtakunnassa ei hallitse pelko,
koska Jeesuksen täydellinen rakkaus
karkottaa kaiken pelon.

Pelko haluaa ohjata elämäämme eli olla kuningas. Oletko koskaan tehnyt tyhmiä valintoja pelon takia? Minä ainakin olen. Jälkikäteen vasta ymmärsin, että tein niin, koska minua pelotti. Ehkäpä valitsit nykyisen ammattisi tai elämäntilanteesi, koska sinua pelotti astua toteuttamaan sitä, mitä todella halusit. Tai ehkäpä et uskalla nyt astua uuteen, koska epäonnistuminen pelottaa. Tai ehkä suvussa kulkevien perinnöllisten sairauksien pelko kummittelee tulevaisuutesi yllä. Me emme joskus tajuakaan, kuinka pelko ohjaa asioita tässä maailmassa ja pyrkii sisään elämäämme.

Jeesuksen herrauden alla tilanne on toinen. Kun valitset elää hänen valtakunnassaan, sinulla on aseita pelkoa vastaan. Raamattu kertoo meille Jumalan sotavarustuksesta (Ef. 6). Siellä meitä kehotetaan ottamaan uskon kilpi ja hengen miekka, Jumalan sana, mukaan taisteluun vihollisen hyökkäyksiä vastaan. Pelko on henkivalta (2. Tim. 1:7), ja sen hyökkäykset voitetaan näillä aseilla. Useimmat uskovat eivät koskaan päädy taisteluun arvoltaan korkeampia kansallisia pimeyden valtoja vastaan, jotka vastustavat vaikkapa herätystä maassamme, sillä ensin on voitettava oma taistelu pienempiä häiriköiviä henkiä kuten pelkoa vastaan.

Meitä kehotetaan ottamaan uskon kilpi ja hengen miekka, Jumalan sana, mukaan taisteluun vihollisen hyökkäyksiä vastaan.

Pelko pyrkii varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan elämämme, eikä uskovan tulisi sallia elämässään mitään muuta pelkoa kuin Herran pelkoa! Jumala on antanut meille voiman hengen (2. Tim. 1:7), jolla voimme voittaa, joten et missään nimessä ole altavastaaja.

Uskon kilpesi tulee esille uskona ja luottamuksena Jumalan rakastavaan ja huolehtivaan luonteeseen. Hengen miekkasi on ne Raamatun paikat, joihin todella uskot. 

Seuraavan kerran kun pelko yrittää ohjata ja hallita elämääsi ja estää sinua astumaan eteenpäin, käytä hengen aseita sitä vastaan äläkä alistu sen alle! “Herra on minun puolellani, en minä pelkää, mitä voivat ihmiset minulle tehdä?” (Ps. 118:6)

Anne-Mari Manninen avatar